Wat gebeurt er als we de boel lapen klappen

Reactie op een blog van iemand anders. Wat gebeurt er als we stoppen met de boel rekken en de financiele crisis laten klappen? Worden we daar echt veel ellendiger van?

In reactie op de blog Sociale media en Mindfulness van Jolanda Verburg schreef ik de volgende reactie (een tikkie gecorrigeerd) die ik met jullie delen wil:

Geweldige blog! En dat terwijl ik eigenlijk wilde stoppen en de laptop uitzetten. Ja, ik heb geen vakantie en de verleiding om even online te gaan is er altijd.
Al jaren geleden ben ik gestopt met het volgen van het nieuws, ik werd altijd verschrikkelijk naar van dat leed waar ik toch niets aan veranderen kan, zelf giro 555 niet.
Nu kijk ik zelfs geen tv meer -alleen af en toe een film met manlief samen-.
En weet je, die rust is heerlijk. Geen zorgen over landen die falliet gaan en wat voor vreselijke kronkels men nu weer heeft bedacht om de boel te redden. Of om de ellende nog even wat langer te rekken, het is maar net door welke bril je kijkt natuurlijk!

Want ik vraag me steeds af: wat zou er gebeuren als we stoppen met “redden” en de boel laten klappen? Gaan er dan meer mensen dood door de gevolgen dan die nu al doodgaan omdat ze ziek zijn door de huidige omstandigheden waardoor ze ongelukkig zijn? Zullen mensen echt meer armoede ervaren omdat bedrijven omvallen en ze dus werkloos raken? Misschien ontstaan er wel prachtige initiatieven en gaan burgers allerlei dingen voor zichzelf organiseren zodat ze minder afhankelijk zijn en hun eigen verantwoordelijkheid nemen!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.