Andere zorgverzekeraar

(Dit bericht gaat over het jaar 2013.)

Het zal 4, wellicht 5 jaar geleden zijn dat we voor de keuze van een andere zorgverzekeraar kwamen te staan. We hebben toen gekozen voor Menzis. Zij hadden toen een actie waarbij je een Wake-Up light zou krijgen als je dat jaar bij hun kwam. Ik dacht dat die lampen al op zouden zijn omdat ik echt op het allerlaatste moment ben overgestapt. Tot mijn verrassing stond er toen een keer een bezorger aan de deur met een pakketje, geheel onverwacht omdat ik er niet op gerekend had. Het bleek de wake-up light en het is nog steeds een wekker die goed bij mij past. Hij gaat namelijk in een half uur van uit naar vol licht en dat vind ik vele malen prettiger dan een wekker die ineens “trrrrrrring” doet en waarmee ik dan de eerste schrik van de dag al binnen heb. Geen goede start voor zo’n gevoelig persoontje als ik.

Nu ik zwanger ben en Remco van zijn vorige verzekeraar een aanbod kreeg en we sowieso naar de vergoedingen wilden kijken, was het vrij snel duidelijk dat onze wensen verandert zijn. Zo vergoedt Menzis veel minder van de alternatieve geneeswijzen dan mijn nieuwe verzekering. Ook de vergoeding van de eigen bijdrage voor kraamzorg wordt bij de nieuwe wel vergoed en bij de oude niet en dat scheelt toch al snel €196,-. Daarbij ga ik wel meer betalen omdat ik een pakket omhoog ben gegaan. Voor 1 jaar, immers volgend jaar zal ik geen kraamzorg meer nodig hebben. Of ik moet heel snel opnieuw zwanger worden hihi. Ooit had ik vrienden, een broer en een zus, die 11 maanden verschilden in leeftijd. Als het aan ons ligt, duurt het iets langer voordat de tweede zich aankondigt…

Remco heeft ook een nieuwe zorgverzekeraar. Zaten we eerst nog samen bij dezelfde en kregen we korting via de FNV, nu is hij bij een andere zorgverzekeraar dan ik namelijk Zilveren Kruis. Dat is wel even spannend, aan de andere kant niets aan de hand. We zullen er wel uitkomen. Nu maar hopen dat Avera Achmea inderdaad de kosten voor een doula deels wil vergoeden. Eigenlijk had ik eerst willen bellen maar door de druk van dat de keuze gemaakt moest worden, ben ik dat eigenlijk vergeten.

We hebben de verzekeringen afgesloten via geld.nl dat scheelde echt meer dan 10 euro, zeker de moeite waard. En aangezien ik geen collectiviteit weet waar ik me zo snel bij aan kan sluiten is deze korting mooi meegenomen.

Wat doe jij met de zorgverzekering komend jaar?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.