Assortiment

Het assortiment ecologische sojakaarsen van Danielle Duurzaam bestaat uit losse kaarsen en glaskaarsen.

Losse kaarsen worden gemaakt van votiefwas en worden ook wel votief kaarsen genoemd. Votief kaarsen worden in een mal gegoten, bij het afkoelen krimpt de was waarna de kaars uit de mal genomen kan worden. Votief kaarsen, theelichten en melts worden met deze was gemaakt. Ze kunnen los van de cupjes of glaasjes nabesteld worden, wat wel zo makkelijk is. Votief kaarsen hebben een passend glaasje en theelichten hebben het herbruikbare cupje nodig voor optimaal brandresultaat.

glaskaarsen_makenGlaskaarsen worden gemaakt van een vettere soort was. De was wordt direct in de pot gegoten en blijft vrij zacht. Het standaard assortiment bevat de weckpotkaars en het reisblikje. Bij de weckpotkaars kun je de vlam zien, bij het reisblikje dat makkelijk mee te nemen is, kun je de vlam niet door het glas zien. Ik maak de weckpotkaars en reisblikkaars vaak samen, ze komen dan ook in dezelfde geurvarianten.

Kleuren
De kleurpigmenten die we gebruiken zijn chemisch doch niet giftig. De pigmenten zorgen voor kleurtinten in alle kleuren van de regenboog, van zachtrood, roze en paars tot geel, groen en blauw.  Je zult zien dat als je de kaars aansteekt en de was gaat smelten, de kleur van de gesmolten was sterker is dan als deze gestold is. De natuurlijke kleur van sojawas is crème wit.

Geuren
We hebben twee soorten geuren in het assortiment namelijk etherische en parfumoliën. De oliën zijn allemaal zo natuurlijk mogelijk. Hieronder een overzichtje van de geuren met daarbij of het een parfum- of etherische olie betreft.

Basisassortiment:
Jasmijn (parfum) is vooral heel zacht.
Lavendel
(etherisch) is heerlijk om te ontspannen.
Lemongrass (etherisch) is heerlijk verfrissend.
Vanille (parfum) is lekker zoet.

Op bestelling of tijdens een speciale editie verkrijgbaar:
Aardbei (parfum) de kindergeur die naar snoepjes ruikt.
Babypoeder
(parfum) de zoete geur van billendoekjes.
Citronella is uitstekend geschikt om muggen mee te weren.
Munt (etherisch) herinnert aan de frisheid van een pepermuntje in je mond.
Denne of Kerstgeur geeft de feestdagen extra sfeer.

Soorten kaarsen
Heb je vragen als “hoe zit een weckpotkaars eruit en hoelang brandt hij?”, “Wat is een votief kaars en hoelang brandt een sojatheelicht?”
Hier volgt informatie over de vier soorten sojakaarsen en het aanbod melts van Danielle Duurzaam.

Sojakaars in Geurkaars in weckpotweckpot
De weckpotkaars wordt gegoten in een weckpot van 160ml die zo’n 8 cm hoog is. Het is de grootste kaars uit het basisassortiment en heeft meer dan 30 branduren! De kaars brandt, net als alle andere sojakaarsen, vrijwel helemaal op. Alleen onderin blijft een restje over omdat de bodem van deze pot bol is.

Als één van de twee toppers uit het basisassortiment is de sojakaars in weckpot verkrijgbaar in naturel en met de vier basisgeuren. Tijdens speciale edities ook (tijdelijk!) verkrijgbaar met andere verrassende geuren. De kleur is in principe naturel (crème wit) en kan door toevoeging van de geurolie wel een meer gelige tint krijgen.

Net als de andere glaskaarsen kan er op de bovenkant van de kaars een kuiltje rond de lont zitten of een enkel luchtbelletje voorkomen. Ook kan er wat ‘frosting” zichtbaar zijn, een soort marmerpatroon op de was. Ook op de zijkant van het glas willen weleens wat “ijsbloemen” ontstaan. Dit hoort allemaal bij de natuurlijke reactie van sojawas en is ook een gevolg van het met de hand maken van de kaarsen.
Het etiket op de zijkant verteld je dat het om welke geur sojakaars van Danielle Duurzaam gaat en op de deksel zit een etiket met daarop vermeldt de geur en het aantal branduren.

reisblikkaars_torenKaars in reisblikje
Ooit begonnen als anti-muggenkaars door het toevoegen van etherische citronella olie, zijn de sojakaarsen inmiddels uitgegroeid tot een serie geurkaarsen verkrijgbaar in dezelfde varianten als de weckpotkaars.
Met een heel ander uiterlijk dan de weckpotkaars is het reisblikje absoluut een toevoeging aan het assortiment, of je het nu gebruikt om daadwerkelijk mee te nemen op reis of dat je het gewoon prettiger vind dat de weckpotkaars. Deze kaars brandt meer dan 20 uur en helemaal op.

Ook bij deze kaars ontstaan bij het drogen weleens kuiltjes rond de lont of bovenop wat “frosting”. Echter omdat het hier geen glas betreft, heb je hier geen last van “ijsbloemen” wat trouwens voor de brandbaarheid geen verschil maakt. Anders aan deze kaars is dat je de vlam niet kan zien. Iets wat ik zelf erg leuk vind, doch niet altijd een wens is.

Over de votiefkaars meer informatie op deze pagina, over het theelicht is veel te vinden in de webshop.

Meer weten? Neem contact op of gebruik onderstaand contactformulier.

 

1 gedachte over “Assortiment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.