Binnenkort gesprek met UWV

Over een telefoontje van het UWV, het lange wachten en de hoop op begeleiding bij de start van mijn bedrijf.

De tweede week van mei heb ik een gesprek met het UWV. We gaan dan kijken wat voor hulp er mogelijk is voor mij in het kader van een eigen bedrijf starten. Hoewel ik me nog wel “alleen” red, loop ik ook met een flink aantal vragen. Als het UWV niet gebeld had, was ik waarschijnlijk al bij de Kamer van Koophandel geweest voor een orientatie gesprek of had ik zelf contact opgenomen met mijn eigen arbeidsdeskundige.

Begin februari werd ik gebeld door een (andere, vrouwelijke) arbeidsdeskundige. Ze vertelde dat er een project gaande is om mensen die net als ik in de WIA zitten te vragen of ze hulp kunnen gebruiken. Nou en of kan ik dat! Het telefoontje kwam echt op een perfect moment herinner ik mij. Ze zei dat ik binnen twee weken gebeld zou worden door de planners maar helaas, dat telefoontje bleef uit. Gelukkig was ik zo slim om in het eerste gesprek meteen haar  nummer te vragen.

Na een paar keer gebelt te hebben met deze arbeidsdeskundige, ik was behoorlijk ongeduldig en kon het moeilijk loslaten, heb ik dan eindelijk, 2 maanden na het eerste telefoontje een afspraak staan. De dame van de “planning” vertelde dat ze me wat lastig bereiken kon, blijkbaar belde ze steeds als ik weg was.

Eind goed, al goed. Ik geloof erin dat dit soort dingen op het juiste moment komen, blijkbaar was het nodig dat het zo liep en ben ik pas in mei toe aan dit gesprek.

Gisteren kwam de bevestigingsbrief binnen. Ben heel benieuwd wat hier uit gaat rollen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.