Biologische eieren met Pasen een must

Hier een pleidooi om alsjeblieft met Pasen biologische eieren te kopen. Je gaat echt niet dood van de extra kosten hoor! Je kunt er zelfs een heel fijn gevoel aan over houden… dat je iets goeds doet voor de wereld!

Biologische eieren herken je zo:

Biologische fairtrade chocolade herken je zo:

  • verpakking bevat eko-logo en/of het groene blaadje
  • verpakking bevat Max Havelaar keurmerk

Ei-vrij Pasen vieren kan natuurlijk ook, origineel, gezond en diervriendelijk!

Koop ook biologische chocolade-eieren, beter voor onszelf en voor de boeren die de cacao produceren. Als er ook nog een Max Havelaar keurmerk op zit is dat helemaal top. Hebben die boeren ook nog een beetje geld voor hun eieren, ik bedoel cacao, gehad.

Er zijn ook UTZ gecertificeerde producten te koop. Persoonlijk vind ik Max Havelaar het sterkste keurmerk en de eisen zijn hoger ook. Kijk eens wat minder naar de kosten en wat meer naar de meerwaarde achter een product. Want kiloknallers (heel goedkoop vlees) kosten in de winkel misschien heel weinig maar als je de gevolgen voor milieu en dieren naar euro’s zou omrekenen weet ik zeker dat dit vlees ineens heel veel geld kost. Kosten die de maatschappij op een andere manier moet opbrengen.

Dus ga nu alvast naar de winkel, biologische eieren willen namelijk ook weleens uitverkocht zijn. Echt waar? Ja, de schappen zijn echt weleens leeg en dan moeten we dus naar een andere winkel gaan of gaan vragen wanneer de volgende levering is. Wees er dus op tijd bij!

Is het onduidelijk of het ei in je handen biologisch is, kijk dan naar de code die op het ei staat. Het begint met 0, 1 of 2. 0 is biologisch, de rest niet. Mogelijk staat er een keurmerk van de dierenbescherming op de verpakking. Drie sterren is biologisch, de rest niet. En er staat een zwart-wit eko-logo op en/of een groen blaadje met sterretjes op. Zo niet, dan is het niet bio. Soms is het leven allemaal heel simpel. Geniet ervan. En eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.