Danielle = terug!

Uitgebreide review over hoe mijn leven er begin november 2011 uitziet, over de toekomst en over de afgelopen weken. Met onder andere: de startersdag, inspiratie voor de tuin en gedachten rondom mijn schrijverijen en het vormgeven van mijn dromen.

Nieuwe wegen bewandelen
Met een prachtige, fel wassende maan aan de lucht wetend en met een moe-en-tevreden gevoel kijk ik terug op deze dag. Zaterdag 5 november, startersdag bij de Kamer van Koophandel. Bij het opruimen van oude spullen het afgelopen jaar kwam ik een map tegen die verried dat ik in 2003 ook al bij de Startersdag was. Want zolang borrelt er al iets, al sinds mijn afstuderen in 2002 wil ik voor mezelf beginnen. En nu.. nu ben ik weer geweest en dat voelt goed. Het gaat ergens heen, tussen de keien en bergen zand op deze nog onbewandelde weg lijkt voorzichtig aan een opening te ontstaan die ergens heen leidt. Naar een baan met de vrijheid, klanten, omgeving en inkomsten die ik zelf creëer.

Leerzame dag
Samen met het ontwikkelen van de nodige discipline en  mijn persoonlijke ontwikkelingsproces beginnen mijn start-plannen meer vorm te krijgen. Vandaag volgde ik 4 workshops waarvan 2 over Social Media, één over het talent en de laatste ging over de elevator pitch. De wat? Een omschrijving van de je bedrijfsmatige activiteiten die je in 60 tot 90 seconden kunt samenvatten. Voor het geval de “baas” -of wie je spreken wil- weinig tijd heeft. In de elevator -de lift- bijvoorbeeld. Of tijdens een netwerk moment als iemand vraagt: “en wat doe jij?” Want die eerste indruk is heel belangrijk!

“En wat doe jij?”
Dat er meer mensen zijn die op zoek zijn naar hun antwoord op de vraag “en wat doe jij?” heb ik vandaag ervaren. Ook heb ik een paar korte en leuke ontmoetingen gehad en kan ik mijn contacten op LinkedIn gaan uitbreiden. Ondanks dat ik al aardig thuis ben in social media-land was het toch goed op het weer even te horen en heb ik waardevolle tips voor mijzelf genoteerd. Minder vind ik het dat “iedereen” zegt dat lid worden van Facebook een “must” is omdat mijn doelgroep daar zou zitten. Ik laat het voor nu maar even rusten.

Spannende afspraken
Er komt een drukke week aan, ik heb diverse afspraken, over de belangrijkste kan ik nog even niets zeggen. Eerst afwachten wat er gebeuren gaat. Spannend hé? Wel kan ik je melden dat ik voornemens ben weer meer te gaan bloggen. Dat kwam er de afgelopen tijd niet van, mede vanwege het te koop zetten van ons huis. Nu dat weer in rustiger vaarwater is, richt ik me weer op de andere dingen in mijn leven.

Tellers op nul
Die andere dingen in mijn leven vond ik wel lastig de afgelopen tijd, een paar weken geleden stonden alle tellers gevoelsmatig op nul. Een belangrijk thema daarbij was de tuin. Want er is een grote kans dat we vrij ver weg komen te wonen en dat zal een reden zijn om de huidige tuin op te zeggen en verder te gaan bij een vereniging in de buurt of in de tuin aan huis als dat mogelijk is. De afgelopen weken ben ik erachter gekomen hoeveel waardevolle sociale contacten ik te danken heb aan deze volkstuin! En mede dankzij gesprekken met deze contacten heb ik nieuwe inspiratie gevonden. En ben ik direct aan de slag gegaan om de tuin winterklaar te maken en -alsnog- de letterlijke vruchten uit de schoot van moeder aarde te oogsten. Zo aten we vandaag hutspot met eigen uien en peen en aten we eerder deze week pastinaak-wortelpuree. De pastinaken zijn een succes!

Jonge initiatieven
Achter de schermen is er nog meer gaande rondom het tuinieren, ik ben actief lid geworden van Velt, de vereniging voor ecologisch tuinieren met een goed gevulde website, de uitgave van een tijdschrift en een flink aantal boeken. Verder zit ik sinds kort in de PR-commissie van de volkstuinvereniging. Allemaal jonge initiatieven waar ik later nog meer over delen zal.

Schrijverijen
Hoewel het misschien anders lijkt omdat ik zo weinig online was de afgelopen tijd, ben ik vol in beweging. Tijdens de periode dat ik weinig geblogd heb, heb ik wel veel voor mezelf geschreven. Hoewel ik tot nu toe erg open ben geweest en altijd veel online heb gedeeld, merk ik dat ik het erg prettig vind om soms even dingen voor mezelf op te schrijven. Deze  notities en dagboekfragmenten gaan zeker weten nog van pas komen bij het verder uitwerken van mijn dromen.

De tijd van mijn leven
Al met al gaat mijn leven de goede kant op momenteel, het gaat geweldig met me, beter dan ooit! Mijn discipline in opstaan, opruimen, persoonlijke verzorging en het huishouden groeien met de dag, net als  en het vormgeven van mijn dromen en het onderhouden en uitbreiden van mijn digitale en persoonlijke netwerk. Ik leer mezelf elke dag nog beter kennen, ik heb weer heerlijke recepten gevonden die goed vallen waardoor ik meer energie heb en ik merk het steeds sneller op als ik in een oude (emotionele) valkuil trap. Ook kan ik veel beter omgaan met tegenvallers. Mijn zelfvertrouwen groeit, ik heb veel meer creatieve ideeën die ik ook vaker en sneller uitvoer en ik schrijf weer gedichten. Ik onderzoek de hele wereld opnieuw vanuit wie ik nu ben en vele beslissingen uit het verleden worden herzien. Kortom,

ik voel mezelf herboren en zoveel beter dan ooit tevoren!

5 gedachten over “Danielle = terug!”

  1. Hoi Miriyam,
   Tja wat zal ik zeggen, ik ben momenteel erg moe. Nog 1 dagje opladen en dan weer een paar drukke dagen en hopelijk genoeg energie.
   Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben erg blij met ons contact!
   Groetjes,
   Danielle

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.