De start van 2013: van kledingkast tot neefje

Het kind in mijn buik houdt de gemoederen flink bezig. Op allerlei manieren zijn we bezig met ons aanstaand ouderschap en dat is niet altijd even makkelijk, ook al is ons kind nog zo gewenst.

We krijgen trouwens heel veel fijne reacties op de zwangerschap, heerlijk was het om voor twee-en-een-halve dag weer even tussen andere fans van geweldloos communiceren te zijn tijdens het nvc oud & nieuw feest en ons te verbinden met gelijkgestemden. En de speciale aandacht vanwege de zwangerschap is helemaal top 🙂

Afgelopen week lukte het Remco, die niet zo’n fotograaf is, toch om mij te fotograferen en er nog lol in te hebben ook! Helaas, ik kan ze niet publiceren, het zijn naaktfoto’s 🙂 Verder stuurde we de zus en broers van mijn moeder en mijn nichtjes een paar foto’s met de blijde boodschap, waar ook weer fijne reacties op binnenkomen.

Voordat we naar het oud & nieuw feest gingen hebben we op de valreep een zwangerschaps-spijkerbroek gekocht, wat een opluchting! Eindelijk kan mijn buik weer ademhalen en geen gedoe met elastiekjes of half open broeken meer! We kochten ook een panty (ik merk geen verschil met een gewone panty en helaas, hij is eigenlijk net te kort) en bij de kringloop heb ik twee rokken gekocht. Dan kan ik eens variëren, bijvoorbeeld als mijn spijkerbroek in de was zit. Want ik ben toch echt een broekendraagster wat dat betreft.

Toen we bij de kringloopwinkels shopten voor kleding, liepen we natuurlijk ook even de rest van de winkel door. En… zagen daar een kledingkast die we allebei mooi vinden! De oude kast is na diverse verhuizingen toch iets minder geworden en de lades zijn al diverse malen gerepareerd. Daarnaast behoeft de indeling van de kledingkast wat mij betreft een heroverweging en kan de inhoud ook weleens grondige opschoning krijgen. Want het is toch zonde al die ongebruikte spullen en de ruimte zullen we nodig hebben voor onze kleine.

Inmiddels staat de kast, al koste ons dat dat wel enige moeite, na anderhalf dag frustratie door missende onderdelen en een stroeve samenwerking tussen Remco en mij, zat de kast gisteren “ineens” in mekaar. Bijzonder hoe de energie per dag kan verschillen!

De kast is inmiddels in gebruik genomen en de kleding gesorteerd. Nu rest nog het bereiken van de gemeente voor het ophalen van de oude kastdelen en de overbodige spullen kwijt raken.

Eind van de ochtend werd ik gebeld door mijn jongste broertje die zaterdag al belde dat de baby één dezer dagen zou komen. Zondagavond 6 januari is mijn neefje geboren! Aanstaand weekend reizen we af naar Arnhem om het prille leven met eigen ogen te aanschouwen. En dat terwijl mijn buik behoorlijk ‘blubt’ wat een voorteken van “schoppen” van mijn eigen kleine mensje in wording zou kunnen zijn.

Dat lieve mensen, is nog maar een klein deel van de eerste 7 dagen van dit bijzondere nieuwe jaar: het jaar waarin ik tante en moeder wordt en we een nieuwe tweedehands kledingkast kochten. Wat zal 2013 nog meer gaan brengen?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.