De vragen en twijfels van een startend onderneemster

Gedachten en twijfels die ik tegenkom als startende zelfstandige.

In april heb ik een paar dingen geleerd, in mei krijgen deze lessen een vervolg en nieuwe vragen en uitdagingen dienen zich alweer aan.

Inzicht in wat ik van het assortiment het beste op voorraad kan hebben bijvoorbeeld. Maar ook dat ik bij het begin van de nieuwe maand een nieuwe aanbieding wil hebben en dat ik wil inspelen op bijzondere dagen als Moederdag, Vaderdag en natuurlijk alle sportevenementen die voor veel oranje-gekte gaan zorgen. Hoewel ik mijn twijfels heb of ik daar veel door verkoop, wie brand er kaarsen in de zomer tijdens het kijken van een voetbalwedstrijd?

Ik merk dat ik over veel dingen aan het nadenken ben en ik daar niet altijd vrolijker van wordt. Wat wil ik met het openstellen van de winkel aan huis en hoe ga ik dat regelen? Wil ik in het begin van de maand een set kaarsen onder de aandacht brengen of doe ik dat op een ander tijdstip als bijvoorbeeld volle of nieuwe maan? De Moederdag aanbieding bedacht ik op het laatste moment en heb ik maar beperkt in voorraad, dat wil ik echt anders doen de volgende keer. Verder vooruit plannen dus!

De uitdaging van deze maand is het maken van 200 theelichten voor in de giftbag van een beurs. Het budget heb ik vastgesteld, het zal nog een hap nemen uit ons spaargeld. Is dat wel de moeite en het geld waard? Zal die reclame wel nieuwe klanten opleveren en op welke termijn? Kan ik me misschien beter concentreren op het aanvullen van mijn assortiment zodat ik alles in voorraad heb en dan zorgen dat ik voor de komende maanden veel beurzen heb staan? En wie gaat er met me mee als Remco niet mee kan naar een beurs?

De twijfels, vragen en beslissingen van een startend onderneemster… waarbij de kinderwens ook weer om de hoek komt kijken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.