Duurzame winkelavonturen in Alkmaar

Over onze shopavonturen in hartje Alkmaar waarbij we op zoek gingen naar aanvulling op onze garderobe van voornamelijk biologisch katoenen kleding.

Op deze prachtige lentedag begin april besloten we onze zaterdagochtend activiteit een keer over te slaan en bleek dat we beide behoefte hadden aan een bescheiden aanvulling op onze kledingcollectie. Hieronder het verslag van onze zoektocht naar kleding van biologisch katoen (zoals we dat al jaren doen) in hartje Alkmaar.

We zijn intussen dol op onze woonplaats Alkmaar

Zo waren we vandaag als eerste bij de V&D, ik ben namelijk op zoek naar een flinke hoed die mij deze zomer goed gaat beschermen tegen de zon voornamelijk tijdens het tuinieren. Remco vond een hoed wel leuk maar ik was niet overtuigt en laat het dus nog even rusten. Aangezien er bij de V&D meestal weinig biologisch te vinden is, hebben we de rest van de winkel overgeslagen. De tweede winkel die we bezochten was de WE, een kledingwinkel voor vrouwen met verderop in dezelfde straat een winkel voor mannen. Daar had ik laatst hemdjes van biologisch katoen in verschillende kleuren gekocht. Er was een grijze met een afwijkende maat, die bleek later van gewoon katoen te zijn. Deze en een niet-bio vestje heb ik vandaag teruggebracht, het grijze hemdje heb ik ingeruild voor de biologisch katoenen versie in het groen. De aanbieding was twee voor zoveel dus nu heb ik vier exemplaren. Handig en voor een goede prijs, 15 euro voor 2 stuks dacht ik. Ze hebben ook nog t-shirtjes van bio katoen, (dat in kledingwinkels trouwens “organic cotton” heet,) ook in verschillende kleuren. Daar had ze nog maar weinig van liggen want ze waren goed verkocht! Verder zitten we nog vroeg in het seizoen, er komt dus nog meer aan. Bij de WE kun je trouwens gratis kledingadvies krijgen, ik had daarover een gesprekje met ene Monique (de bedrijfsleidster?) waarbij ze helemaal ging stralen toen ze vertelde dat ze een cursus gevolgd had om die adviezen te kunnen geven. De WE gaat zeker nog meerdere bezoekjes van mij krijgen de komende tijd!

Eko keurmerk voor textiel dat mijn inziens te weinig gebruikt wordt

Daarna gingen we naar de C&A die groot op de winkel heeft staan dat ze van bio cotton houden. Zowaar was er boven bij de heren, die meestal juist heel weinig keus hebben, heel veel te vinden. Als je van de stijl houdt tenminste. Onze sokkenvoorraad is weer aangevuld en ook heeft Remco een goedkope werkbroek van bio katoen kunnen aanschaffen. Helaas was er op de dames afdeling weinig, heel weinig “organic” te vinden. Er werd zelfs voor ons gezocht maar nee, verder dan een rekje met t-shirtjes die wij te truttig vonden kwamen we niet. En er werd omgeroepen dat ze “organic cotton hebben voor de hele familie”. Helaas dames, nog even geduld want er zal vast nog meer aankomen verderop in het seizoen, eerst maar shoppen voor mannen en kinderen.

Logo van C&A voor "BioCotton"

Bij H&M die toch iets minder hard schreeuwt vonden we voor zowel mannen als vrouwen behoorlijk wat kleding van biokatoen en een ander materiaal. Dat andere materiaal heeft een onduidelijke afkomst  waarvan het gemaakt is, is me onduidelijk., Het kaartje zegt dat het beter is voor het milieu enzo maar de basis (hout, katoen, synthetisch?) blijft onduidelijk en ook het merkje van het betreffende kledingstuk gaf geen antwoord op deze vraag!

Logo van "The Earth Collection"

Als laatste gingen we bij onze favoriete winkeltje langs, The Earth Collection, tegenwoordig Created by Earth. De winkel van Sjanet en collega, altijd gezellig en vaak heel rustig waardoor we de veel persoonlijk aandacht krijgen. Nu heb ik eindelijk weer eens een rok waar ik mij in durf te vertonen en samen met een eerder gekocht shirt uit deze winkel en in combinatie met een hemdje van de WE is dat een leuke aanvulling op mijn vrij bescheiden garderobe. We aten nog een ijsje bij onze favoriete ijswinkel Autralian en gingen toen naar huis. Onze fietsen hadden gratis en bewaakt gestalt bij een fietsenstalling in de buurt van de V&D die erg onopvallend aanwezig is. Toch stond het er, bij het ophalen van de fietsen, tot onze verbazing behoorlijk vol. Genoeg klandizie dus.

Aangezien de pc vanmorgen onverwacht net niet ver genoeg kwam met om Windows op te starten maken we nu dankbaar gebruik van de zakelijke laptop van Remco. Wat een geluk dat we die in huis hebben!

3 gedachten over “Duurzame winkelavonturen in Alkmaar”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.