Eerste keer kamperen ondanks regen geslaagd

Korte samenvatting over onze eerste keer kamperen en de plannen die hier uit voort komen.

Kamperen was leuk, ondanks de ontberingen als flink wat regenbuien, ander eten dat voor darmproblemen zorgde en natuurlijk onrustige nachten. Nu weer aan het zoeken naar overnachtingsmogelijkheden in Nederland in een ger/yurt. Kamperen is best goedkoop vergeleken alle andere vormen, nu snap ik dat die zunige Hollanders daar allemaal zo dol op zijn!

In de groep waar me mee kampeerden (van een ecodorp in wording) zijn er toevallig mensen die tenten wegdoen, we zijn nog net op tijd om uit te zoeken welke we voor niks willen overnemen.We hadden dit weekend al een leentent, alle andere spullen kwamen zeer goedkoop van de kringloop. We gaan zeker vaker kamperen en onze uitrusting aanvullen met een gasbrandertje of iets dergelijks zodat we onze eigen warme eten kunnen regelen.

Ook een klein tafeltje zou erg handig zijn en helaas waren de campingstoeltjes al uitverkocht dus volgend jaar vroeg in het seizoen de kringloop goed in de gaten houden. En dan is er een belangrijke wens: het moet (mag) allemaal in de bakfiets passen en op mijn fiets in de fietstassen. Ook voor de verdeling van het gewicht is het wellicht een oplossing om extra fietstassen te plaatsen op de bakfiets en een karretje achter mijn fiets, dan gaan we reizen per fiets!! Echt heel bijzonder dat ik hier voor open sta, mensen die mij van vroeger kennen zouden weleens zeer verrast kunnen zijn van deze ommezwaai want ik was altijd vanhet comfort van een echt bed en de luxe van een gewone keuken.

Dan is er nog 1 ding waar ik een oplossing voor zoek: onze kat Citrino. Laten we hem thuis, gaat hij uit logeren of zal hij zelfs meegaan als wij er weer op uit trekken? Zodra de kattenfluisteraar weer aan het werk is, zal ik haar vragen hoe Citrino erover denkt. En als iemand een kattenfluister cursus hier in de omgeving van Alkmaar weet (nee, geen Amsterdam graag) dan heb ik interesse!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.