Even pauze

Berichtje over mijn werkzaamheden van alledag.

De afgelopen tijd was druk en soms hectisch maar vooral spannend door Ekosofia. Nu is alles een beetje in rustiger vaarwater aan het komen, de pieken zijn eruit.

Nu heb ik dus de ruimte om tot rust te komen en mijn vrijwilligerswerk verder op te pakken, afgelopen maandag gaf ik succesvol mijn eerste Maya-aRemco aan het werk in de tuinstrologie workshop. Aanstaande dinsdag is de tweede groep aan de beurt en daarna volgt een vervolg workshop want men wil meer!

Ook komen we nu eindelijk toe aan onze volkstuinen waarvan de tuin met groente de meeste aandacht vraagt. Gisteren ben ik drie uur bezig geweest met onder andere het vrijmaken van het vak voor de peulvruchten waarop we binnenkort de stellage voor de bonen neer gaan zetten. Ook heb ik het stukje terras voor de kas “schoongemaakt” en dat ziet er nu heel netjes en onkruid-vrij uit en zelfs een onkruid-liefhebber als ik vind dat toch wel erg prettig.

Vanmiddag wilde ik weer een uurtje aan de slag maar helaas stond de generator aan en die maakt veel lawaai. Jammer genoeg kan ik daardoor niet echt ontspannen tuinieren. Ik ben even de kantine binnen gelopen al waar twee heren bezig waren een scherm aan de praat te krijgen. Om voetbal op te kunnen kijken. Ze waren  nog wel even bezig want er was geen geluid en geen beeld. Toen ben ik maar gegaan. Heb gisteren tenslotte al een grote portie tuinieren gehad…

4 gedachten over “Even pauze”

 1. Ja dat bedoel ik.
  Ik vind deze heel duidelijk, vriendelijk, helder en overzichtelijk èn GROEN 🙂

  Ik had hem eerst ook, voor ik er een met eigen achtergrond had gemaakt.

  Ja moestuin is veel werk, zeker als je niet spuit e.d.
  maar wat een feest als je je eigen (h)eerlijke voedsel kunt oogsten.

 2. Hoi Marie-Bernadette,
  dankjewel voor je warme reacties. Het is inderdaad heerlijk om een volkstuin te hebben en erin te werken. Inderdaad moet je er wel 100% voor willen gaan want het is veel werk. Ook zonder stenen in de aarde 🙂

  Je bedoelt zeker dat de weblog eerst een ander kleurtje/uiterlijk had? Dat klopt ja. Deze is hopelijk wat beter leesbaar, ik had een klacht gehad over de slechte leesbaarheid tegen de donkere achtergrond. Wat vind jij?

  Groetjes,
  Danielle

 3. Mmmmmm heerlijk een moestuin en daarin werken en daarvan de vruchten plukken!

  Ik heb dit jaar ook voor het eerst een groenten- en kruidentuin(tje) en geniet daar volop van.
  Het valt hier alleen niet zo mee om dat aan te leggen, omdat de grond vol en vol stenen zit, een heel gedoe, maar toch fijn!

  Grtjs, plezier en succes met alles,
  Marie-Bernadette

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.