Gebruikerstips sojakaarsen

Gebruikerstips sojakaarsen voor langer genieten en meer plezier van je sojakaarsen

Graag geven wij je hier wat gebruikstips sojakaarsen die je kunnen helpen om nog meer en langer te genieten van je sojakaarsen. Mocht je er toch niet uitkomen, neem dan vooral contact met ons op!

Gebruikerstips sojakaarsen: Veiligheid

 • Bescherm je hitte gevoelige ondergrond, plaats de sojakaars in een theelichthouder of plaats een onderzetter onder de kaars. Zeker als de kaars bijna op is, zal het glaasje, blikje of cupje erg heet aanvoelen en een indruk op de ondergrond achterlaten. Het smeltpunt mag dan laag zijn, het is en blijft een kaars!
 • Uiteraard altijd buiten het bereik branden van huisdieren, kinderen en mensen die zich niet bewust zijn van het gevaar van vuur.
 • Plaats de kaars ver weg van brandbare voorwerpen zoals gordijnen en wees voorzichtig met synthetische kleding, die vat sneller vlam dan wol en katoen en dat kan ernstige brandwonden veroorzaken.
 • Houdt een brandende kaars altijd binnen het zicht, ook al “gaat het altijd goed”.

Gebruikerstips sojakaarsen: zo geniet je meer en langer

 • Plaats een losse sojakaars (votief) altijd in een passend glaasje voordat je de kaars aansteekt. Sojawas smelt al tussen de 43.9ºC en 54.4ºC. Het glaasje zorgt ervoor dat de sojawas niet op de tafel lekt en de kaars mooi en schoon op brandt. Het glaasje maakt je makkelijk schoon.
 • Wanneer je een sojakaars voor de eerste keer aansteekt, onthoudt de kaars hoever het gesmolten is. Voor de beste resultaten en het langst plezier van een sojakaars is het belangrijk dat je de hele bovenkant rondom laat smelten voordat je de kaars uitblaast. Dit voorkomt dat de sojakaars een tunnel produceert in het midden en er rondom een rand blijft staan.
 • Indien je een te breed of wijd uitlopend glas gebruikt om de votief in te zetten, zal de lont niet groot genoeg zijn om de hele kaars te verhitten en zal er een tunnel ontstaan. Daarom verkopen wij de meeste pakketten met minstens één passend glaasje, zo weet je zeker dat je de juiste maat in huis hebt.
 • Onthoud dat je het lontje afknipt op 0,5 – 0,6 cm iedere keer voordat je de kaars weer aansteekt. Dit verlengt de brandduur van de kaars en zal deze mooier branden en walmen voorkomen.

Gebruikerstips sojakaarsen: schoonmaken van gebruikte glaasjes

 • Gemorste sojawas is makkelijk te verwijderen met (heet) water en een vetoplossende zeep of schoonmaakmiddel. Ook harde vloeren, meubels, textiel en potjes zijn schoon te krijgen.
 • als tijdens het branden het glaasje een beetje viezig wordt (er blijft olie plakken), blaas dan de kaars uit en laat de was stollen (dat gaat vrij snel). Wijf met een katoenen doek of een papiertje het glaasje schoon. Steek de kaars weer aan.
 • Als de kaars op is kun je het lontvoetje en het restje was met een mesje verwijderen.
 • Doe het vieze glaasje in de vaatwasser of was het glaasje af. Het sopje mag lekker heet zijn, 43 graden of meer. Draag huishoudhandschoenen als het te warm wordt voor je handen en gebruik een vetoplossend (eco) afwas- of schoonmaakmiddel.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.