Geld steeds meer mijn vriend

Over mijn relatie met geld.

Jarenlang, misschien mijn hele leven wel, heb ik geld meer gezien als een vijand dan als een vriend. Jarenlang leefde ik dan ook vanuit een gevoel van tekort en dus had ik altijd tekort. Voor de duidelijkheid, ik heb vanaf mijn afstuderen 4,5 jaar een bijstandsuitkering gehad voordat het me lukte een salaris te verdienen dat boven mijn uitkering uitkwam. Helaas heb ik maar een half jaar kunnen genieten van mijn eigen geld, ik ben gaan samenwonen en binnen 2 maanden na de verhuizing bleek ik burn-out te zijn. Ik had toen al jaren last van een lichte en onbekende versie (dysthymie) van depressiviteit.

Inmiddels 4 jaar verder voel ik mij gezonder dan ooit. Feit is wel dat ik na dat half jaar mijn eigen geld verdienen weer een uitkering moest aanvragen. De drang om mijn eigen geld te verdienen is momenteel dan ook hoger dan ooit. En mijn insteek is vele malen anders als destijds.

In de afgelopen jaren ben ik keihard met mijn eigen innerlijk geconfronteerd. Alle boosheid, verdriet, onzekerheid, eenzaamheid en overtuigingen die mij tegenhielden iets te maken van het leven heb ik doorleefd en losgelaten (met behulp van partner en diverse hulpverleners). Inmiddels ben ik een energieke vrouw die zich herboren voelt. En ik ben toe aan mijn 2de carrière! Nu weet ik dat ik waardevolle eigenschappen bezit, barst van de ideeën en ervaar ik dat ik graag vernieuwend bezig ben. En dat ga ik omzetten in geld!

2 gedachten over “Geld steeds meer mijn vriend”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.