Nieuwsarchief 2013

30 augustus – 6 reisblikjes en 6 weckpotkaarsen met de geur vanille gemaakt

28 augustus – 6 reisblikjes munt en 6 weckpotten munt gemaakt

23 augustus – het nieuwe kaarsenseizoen is geopend op een snikhete dag die begon met nevel.
Productie: 6 reisblikjes jasmijn en 6 weckpotten jasmijn.

7 t/m 20 augustus  – vakantie!

5 augustus – de actuele voorraad pagina is weer helemaal actueel

23 juli – in verband met de hitte zal ik vanavond de braderie in Schoorl aan me voorbij laten gaan.

6 juni – met twee bekenden citronella reistins gemaakt.

5 juni – uitrusten van het fijne en harde werken de afgelopen maand en genieten van de zon!

4 juni – uitrusten en ’s avonds de bestelling van 25 april afgeleverd.

3 juni – ondanks de enthousiaste reacties helaas niemand mogen ontvangen op de open avond. Veel te mooi weer!

2 juni – een goede, zonnige marktdag gehad op het Alkmaars Stadsfestival met het thema “kost je weinig energie”.

1 juni –  de laatste voorbereidingen voor de markt morgen treffen.

28 tot en met 31 mei – onder andere ruim 40 witte votiefs gemaakt als voorraad.

27 mei – wow, in 1 middag 77 witte theelichten gemaakt en dus weer mijn record verbroken! Nu is het dienblad waar ik op werk vol.. (50 theelichten zijn voor een bestelling, de rest voor verkoop tijdens het Stadsfestival aanstaande zondag)

27 mei – er komen een paar prijswijzigingen aan per 1 juni: de verzendkosten voor een pakket gaan omlaag naar €6,25 en de prijzen voor de doe-het-zelf pakketten gaan omhoog naar €12,50 per pakket en het kinderpakket naar €7,50. De reden van deze verhoging is dat de materiaalkosten van de pakketten vrij hoog zijn en de marge laag. Die marge heb ik hard nodig voor het betalen van alle bedrijfskosten, inkoop van grondstoffen om kaarsen van de te maken en om te sparen zodat ik nieuwe producten kan inkopen voor assortimentsuitbreiding.

26 mei – even geen theelichten dit keer, wel het maken van een nieuwe kaars die ik nog aan het testen en verfijnen ben om later aan het assortiment te kunnen toevoegen.

25 mei – in ruim drie uur tijd meer dan 70 oranje theelichten gemaakt. Mijn record!

24 mei – vanmorgen zo’n 50 witte theelichten gemaakt voor een bestelling. Na het beantwoorden van vragen per e-mail, een nieuwe bestelling van 50 witte theelichten ontvangen! Straks moet ik nog overwerken.. 🙂

23 mei – de aanmelding voor het Alkmaars stadsfestival op zondag 2 juni in het centrum van Alkmaar is rond, ik heb een eigen kraam!

22 mei – kaarsen gemaakt en twee pakketten de deur uit!

21 mei – lekker uitgerust weer aan de slag vandaag. De blauwe theelichten zijn klaar, met oranje ben ik een stapje verder en vanavond tijdens de open avond aan de slag met witte theelichten. Daar kun je nooit genoeg van op voorraad hebben! Die ik vanavond maak zijn zelfs al gereserveerd voor twee bestellingen.

17 mei – na anderhalve week heel hard werken even wat vrije tijd inhalen. En mijn rechterarm wat rust geven, ik heb zowaar spierpijn van al het kaarsen maken! Ik wilde het eerst niet geloven maar het is toch zo!

13 mei – ’s ochtends roze-rode aardbei votiefs en melts gemaakt. Dat ruikt lekker! ’s Middags ook nog gele vanille votiefs gemaakt. Straks even een pak vanille vla halen, ik krijg trek van die vanille geur!

12 mei – diverse productbeschrijvingen in de webshop verbeterd en meer foto’s toegevoegd als reactie op feedback van klant.

12 mei – danielleduurzaam.nl wordt nu ook vermeld via bewustbiologisch.nl in de categorie webwinkels in Noord-Holland. Cool!

8 mei – na een dagje rust vandaag vier kaarsen in weckpot gemaakt met de geur lemongrass. Er zijn er nog 3 te koop! Ik heb ook nog 1 met vanille, 1 lavendel en 2 Japanse Munt staan van deze soort.
Als je uiterlijk donderdagavond besteld en meteen betaald, kan ik het pakketje vrijdag inpakken en op de bus doen en dan is het op zaterdag en dus voor Moederdag nog binnen (als de bezorging vlot verloopt).

6 mei – open avond gehouden, er is niemand geweest en daar had ik ook wel zo’n beetje op gerekend. Het was namelijk heel kort dag en vooral een oefening voor mijzelf in de voorbereiding van hoe je zo’n open dag(deel) organiseert. Leerzaam dus en ik had gezelschap geregeld dus we hebben ons prima vermaakt.

4 en 5 mei – de voorraad oranje theelichten begint te groeien

2 mei – lonten geknepen voor theelichten met een fijne hulp. Een blog geschreven “het antwoord ligt bij de ander” en een blog in de maak, die laat ik eerst nakijken.

1 mei – Je kunt deze maand op drie avonden binnenlopen voor vrijblijvende informatie, een praatje met gelijkgestemden en/of informatie over de producten en diensten van Danielle Duurzaam! Zeg jij het maar! Kijk in de agenda op 6 mei, 21 mei en 27 mei voor meer informatie.

25 april – Een heel leuke opdracht binnen gehaald!

25 april – Helaas, we hebben besloten de koninginnedagmarkt over te slaan dit jaar.

25 april – Bezig met de btw aangifte van het eerste kwartaal en het uittesten van een boekhoudprogramma.

4 april – Op zaterdag 13 april gaan wij naar de “Toermalijn-tentoonstelling bij Karbonkel” de edelsteenwinkel van mijn nichtje Wendela Copijn.

28 maart – flink bezig geweest met het aanpassen van de website, inschrijven op de blog en de nieuwsbrief is nu allebei mogelijk en meer zichtbaar op de site.

28 maart – Enthousiast geknutseld aan de site en als toegift de blog “van idealisme naar realisme” geschreven.

26 maart 2013 – Danielle Duurzaam staat 8 september op de Gaaf Groen Beurs!

25 maart 2013 – Oranje theelichten testen voor een klant en de webshop weer bijwerken.

25 maart 2013 – Bestelling wasmagneten uit België ontvangen. Gelukkig heb ik weer de ruimte, blijkbaar mag ik weer aan de slag!

25 maart 2013 – Tijd om deze pagina weer bij te houden!

10 september – de middag bezig geweest met het maken van vier weckpotten met de geur lavendel. Twee worden er verstuurd, de andere exemplaren zijn voorraad.

10 september – Eerste bestelling voor kaarsen binnen gekregen via de webshop.

5 september – nieuwe klant aan huis ontvangen voor de verkoop van een set wasmagneten.
Nog 1 set over en dus direct mijn leverancier op nieuwe gevraagd. Zie de webshop voor actuele informatie.

30 augustus – De eerste bestelling via de webshop gehad: twee sets wasmagneten. 8 september een kaarsenbestelling van dezelfde klant.

14 augustus – vanaf maandag 27 augustus zijn we weer terug van vakantie.

14 augustus – er zijn nu ook oliën verkrijgbaar (op bestelling) als aanvulling op de doe-het-zelf pakketten.

10 augustus – vandaag heb ik me eindelijk ingeschreven bij de Kamer van Koophandel!

28 juni – de webshop is geopend!

26 juni – een bestelling voor wasmagneten, geweldig!

24 juni – lekker uitgeslapen en direct achter de laptop, de webwinkel kan nu gebruikt worden!

11 juni – de dag begint met het telefoontje van de arbeidsdeskundige dat het contact met het re-integratiebureau er nu eindelijk echt aankomt. Morgen krijg ik een brief daarover en heel spoedig het telefoontje. Dan hopelijk snel op weg naar inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

11 juni – afgelopen dagen hard gewerkt om de pakketjes voor de giftbag van de Ouders Natuurlijk Beurs op 23 juni a.s. af te krijgen. Eerste pakket duurt altijd langer, veel geleerd voor de volgende keer. Nu weer aan de slag met de volgende voorbereiding voor de beurs en de administratie.

4 juni – halverwege de middag alweer een eind verder met bouwen van de webshop.

4 juni – Gezocht: een fotograaf die mij mooi en professioneel wil vastleggen. De foto’s zullen op internet mij representeren. Ik heb weinig budget, naast een Tientje kan ik iets voor je terug doen zoals reclame maken of misschien ben je toevallig op zoek naar de bank die wij over hebben?

4 juni – Een andere setting voor mijn foto’s gekozen en de resultaten zijn direct een stuk beter! Dus druk bezig met het vullen van de webshop. Er komt nu weer een andere uitdaging om de hoek kijken want de producten staan in de webshop nu kris kras door elkaar. Dus ga ik de kleuren groeperen, of hoe noem je dat? Er is nu een keuze menu bij bijvoorbeeld de votief kaars waar je de kleur kunt kiezen. Voor de klant ziet het er simpel uit, achter de schermen een werkje, vooral om uit te vinden hoe ik krijg wat ik wil. En wat is eigenlijk wil!

4 juni – De tweede dag van de Velt Open Tuindagen zijn in het water gevallen. Letterlijk was het gistermiddag droog maar de ochtend was zo nat dat het wel te verwachten was dat er niemand zou komen. Na twee uur ben ik dus naar huis gegaan, erop gokkend dat er niemand meer zou komen. Gelukkig waren er wel wat tuinders om mee te kletsen en ik heb visitekaartjes geschreven. Het was geen prettig weer om te tuinen en de tuinagenda gaf aan het het een ongunstig moment was. Dus ik heb me redelijk vermaakt en denk nu maar zoveel mogelijk terug aan de fijne gesprekken met de 6 bezoekers van zaterdag. Volgend jaar doe ik zeker maar 1 dagdeel de tuin open, op een moment dat het gunstig is om te tuinieren. En volgend jaar ga ik toch een ietsie pietsie meer reclame maken. De spits is er af!

2 juni – Intussen al het zoveelste thema hier op de site. Dit keer een WooCommerce thema, handig voor bij de WooCommerce shop. Nu is het probleem dat de foto’s deels vaag werden weergegeven opgelost, het lag dus aan het betreffende thema. Op naar de volgende stap!

2 juni – Momenteel bezig met het inrichten van de webshop. Veel foto’s gemaakt, ik snap nu dat fotograferen een vak is. Gelukkig heeft mijn broer de camera beter ingesteld, nu nog de foto’s scherp krijgen.

2 juni – Er waren vandaag zes bezoekers op de tuin voor de Open Tuin Dagen van Velt. Een geslaagde eerste dag met leuke gesprekken! Morgen vanaf 14 uur ben ik weer op de tuin. Hopelijk komen er dan ook weer leuke mensen!

30 mei – Ik ben aan het overschakelen van een WordPress blog naar een WordPress installatie, een echte site dus met meer mogelijkheden zoals een webshop – is de bedoeling. Vanavond helpt mijn broer me met de technische details.

 

30 mei – Sinds ik een paar weken geleden een beslissing nam over de tuin, is ook dat eindelijk gaat stromen. Maar goed ook, want aanstaand weekend (2 en 3 juni) is er op zaterdag van 10-13 uur en op zondag vanaf 14 uur Open Tuin op onze Volkstuin “De Eigen Wijsheid”.

30 mei – Het eerste kinderpartijtje was een succes, de jarige en haar vriendinnen, broertje en ouders hebben een leuke middag gehad en ze is trots op haar mooie kaars!

30 mei – Hoewel er is toegezegd dat er binnen twee weken een re-integratiebureau contact met me op zal nemen om startersbegeleiding te geven, is er na drie weken wachten en een slecht bereikbare arbeidsdeskundige een hoop frustratie. De kunst is nu om ook dit aan het stromen te krijgen…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.