Veel gestelde vragen / FAQ

Zijn de sojakaarsen van Danielle Duurzaam 100% natuurlijk?
De grondstof is 100% plantaardige sojaboonolie. De kleurenpigmenten zijn gif-vrije, chemische pigmenten. De oliën zijn ten dele etherisch en parfumoliën en met zorg geselecteerd.
TIP: Bij de geurkaarsen staat een lijstje met geuren en of het parfum- of etherische olie bevat.

Zijn de lonten loodvrij?
Absoluut! We gebruiken alleen natuurlijke katoen lonten in al onze kaarsen. Geen lood … geen zink … geen metalen van welke aard dan ook!
Op den duur hoop ik lonten van biologisch katoen te gaan gebruiken. Weet je waar ik die krijgen kan, laat het weten!

Zijn sojakaarsen echt roetvrij?
Sojakaarsen produceren veel minder roet maar geen enkel kaars is 100% roet vrij. Echter soja kaarsen produceren GEEN GIFTIG roet. Dit is het roet uit op petroleum gebaseerde kaarsen (paraffine), die veel gifstoffen waaronder benzeen bevat. U dient de lont indien nodig bij te knippen op een lengte van 10 mm voordat u de kaars weer aan wilt steken. (dit geldt voornamelijk voor de dikkere lonten) Het zal voorkomen dat de kaars toch een beetje (niet giftige!) roet afgeeft in het potje en de kaars zal mooier branden.

Wat is die ‘zwarte bobbel’ aan het eind van mijn lontje?
Dit wordt een ‘’paddestoel” genoemd. Het is eigenlijk gekoold lont en komt vaak voor bij geurkaarsen. Het is belangrijk dat u deze ‘paddestoel’ eraf knipt voordat u de kaars weer aansteekt om roet in uw potje te voorkomen. Als de kaars al lang aanstaat en u ziet de paddestoel verschijnen, kunt u ook de kaars uit doen. Het ideale aantal branduren voor grotere kaarsen is 4 uur.

Wat zijn de witte gebieden op mijn kaars?
Je zult soms witte vlakjes vinden op uw sojakaarsen. Dit noemen we ‘frosting’ Het komt het meest voor bij de donkere kleuren. Het is gewoon een reactie op de warme was die gesmolten wordt en dan stolt. Het is ook vaak te zien op chocoladerepen … het is gewoon een van de unieke eigenschappen van soja wax … het heeft geen invloed op uw kaars op geen enkele manier! U zult verschillen merken bij temperatuur veranderingen van de seizoenen en als de kaars wordt gebrand …

Zijn jullie sojakaarsen handgemaakt?
Jazeker! Elke kaars wordt apart met de hand gegoten en daarna met veel zorg en liefde verpakt.

Kan een kleine geurkaars in een grote kamer de geur verspreiden?
Normaal gesproken zijn kleine geurkaarsen alleen geschikt voor kleine ruimtes. Hoe groter de kaars hoe verder de geur zal komen. De geur verspreiding wordt veroorzaakt door de ‘poel’ (het gesmolten deel). Hoe groter de poel hoe meer geur verspreid wordt. Natuurlijk zijn hierop uitzonderingen. Sommige geuren zijn zo sterk en intens dat ook al zit de kaars in een klein tinnetje, een grotere ruimte kan worden vervult met die geur.

Staat je vraag er niet bij? Gebruik het contactformulier of stuur een e-mail aan danielle@danielleduurzaam.nl

Bijgewerkt door Danielle Duurzaam op 8 juni 2015

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.