Geplaatst op Geef een reactie

Staak de strijd

Lieve mensen,

Vandaag kom ik erachter dat het de 1ste dinsdag van september is, de 13de Duurzame Dinsdag op rij. Het is prima dat duurzame initiatieven in het zonnetje gezet worden MAAR…

echte vrede, gelukkig voelen, een schonere en prettiger aarde om op te leven…

begint bij ons binnen. Dus laten we als we weer een nieuwe uiterlijke vorm bedenken onder het motto “duurzaam” en “kijk mij eens de wereld verbeteren” eerst eens aan onszelf vragen: “is er vrede in mijzelf?”

Maar al te vaak is bij mij het antwoord “nee’. Pas als we vrede vinden in onszelf kunnen we de armen redden, de wereldvoedselproblematiek aanpakken en liefdevolle mensen worden.

Ergens in de winter of in het voorjaar was ik hier mee bezig en begon hardop met “ik staak de strijd” waarop ik spontaan volgde met “en accepteer het feit, want alle mag ZIJN”.

Deze zin hangt bij ons aan de deur. Hij is volgens mij heel diepzinnig. Ik was en ben nog steeds ge├»nspireerd door Eckhart Tolle en wil je graag zijn boeken aanraden. Zijn dvd “Findhorn retrait” is ook een hele mooie.

Ga voor jezelf eens na hoeveel strijd je nog levert. Ook die strijd mag er zijn. De ander mag boos en gekwetst zijn over iets en als je je been breekt mag je balen. Als je kind huilt en aandacht trekt in de supermarkt mag je dat vervelend vinden. Accepteer het en onderneem je actie. Als je blijft strijden zal dat waar je tegen strijd voortduren.

OK, genoeg wijze woorden, genoeg inspiratie. Wie echt de wereld wil verbeteren, die begint bij zichzelf. Amen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.