Tegen gelatine of voor de alternatieven?

Over het voor of tegen iets zijn en het succes van mijn webpagina over gelatine en dat het onderwerp gelatine vanaf mei 2011 van mijn blog gaat verdwijnen en de hele site www.zokanhetook.net ook.

Diana, een nieuw contact van mij, stelde mij de vraag: “waarom ben je tegen het gebruik van gelatine” en daar wil ik even op terugkomen. Er was namelijk een periode dat ik tegen van alles was. Tegen dierenmishandeling, tegen roken in horecagelegenheden, tegen geweld. De laatste jaren ben ik me gaan realiseren dat ergens tegen zijn veel energie kost. En alles waar je aandacht aan geeft dat groeit, leerde ik. Dus geef je dierenmishandeling aandacht of roken of geweld dat zal er alleen maar meer van bijkomen in jou wereld, in jou gedachten. Dus ik ben gestopt met ergens tegen zijn, ik ben nu voor bepaalde dingen. Alhoewel, verder dan dat ik ben voor biologische voeding kom ik niet. Eigenlijk hou ik mij er weinig mee bezig. Ik spreek (en schrijf) namens mijzelf en in de ik-vorm en wat anderen willen en doen laat ik bij hun. Ik leef mijn ideeën, zo komen ze het beste tot hun recht.

Om terug te komen op het gelatine verhaal: dat stamt dus uit de periode dat ik tegen gelatine was, of eigenlijk voor het gebruik van plantaardige alternatieven. Wellicht speelt het een rol dat gelatine goedkoop is en makkelijk te gebruiken, dat is meestal de motivatie als een product of ingrediënt massaal gebruikt wordt. Nog steeds is de gelatine-pagina, samen met de pagina over antroposofie, de best bezochte pagina op mijn website. Opvallend is dat het laatste jaar veel moslims zich melden, zij willen alleen varkensvrije gelatine en komen er dan achter dat dat praktisch onmogelijk is. Er is dus veel interesse door mensen die gelatine willen vermijden. Gelatine zit naast in snoep ook in frisdranken en medicijnen! Dus als je als vegetariër bijvoorbeeld antidepressiva slikt, of een willekeurige pijnstiller, heb je grote kans dat je ook gelatine binnen krijgt. De één maakt het weinig uit, de ander is stipt. Voor die mensen die het wel iets kan schelen is mijn pagina over gelatine. Desondanks komen er vragen binnen over het gebruik van gelatine in de keuken , daar kan ik geen antwoord op geven omdat ik natuurlijk totaal geen ervaring heb met gelatine in de keuken. Andere vragers stuur ik door naar een deskundige, bijvoorbeeld bij de vraag of gelatine innemen kan helpen bij het genezen van botproblemen.Dat is dus het verhaal achter de gelatine pagina en het succes ervan.

NB: In mei 2011 heb ik besloten om alle informatie over gelatine van mijn blog te verwijderen en de website Zo Kan Het Ook gaat offline. Want dat het populair is het thema gelatine is prima voor een ander, ik ben met heel andere dingen bezig en wil er verder niets meer mee te maken hebben.

2 gedachten over “Tegen gelatine of voor de alternatieven?”

  1. vraag me eigenlijk af waarom je er “niets meer mee te maken wil hebben?” klinkt nogal negatief… je bent nu TEGEN het thema gelatine…. bedreigd door farmaceutische of voedingsmiddelenindustrie ofzo?

    1. Zoals ik schrijf ben ik met andere dingen bezig, het onderwerp gelatine is voor mij weinig boeiend meer. Dat ik bedreigd zou zijn is echt je eigen fantasie…!
      Ik hou me nu bezig met dingen waar ik energie van krijg. De vragen die werden gesteld over het onderwerp gelatine kostte mij teveel energie om die nog op een prettige manier te kunnen beantwoorden. Vind je het zo vervelend dat ik ertegen ben? Waarom dan?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.