Tijd voor een nieuw bed?

Tja, echt weer zo’n gebeurtenis die volgt op een “toevallige” gedachte van mij.

De gedachte “goh, ons bed is al best wel een paar jaar oud, alleen gekocht, een paar maanden voordat ik Remco ontmoette. De matras zal wel aan vervanging toe zijn uit “hygiënisch” oogpunt. Misschien wel leuk om samen met Remco een bed uit te zoeken, een bed echt van ons tweeën.”

En wat gebeurde er vanochtend, binnen 24 uur na deze gedachte? Yep, ik ging op het voeteneind zitten, waarschijnlijk om spinnende kater Citrino te aaien, en whop, ik zat een paar centimeter lager!

Wij kijken en toen zat de middenbalk dus lager en het ijzeren dingetje wat het goed houdt, zat scheef. Later vergat Remco dat hij niet op het bed moest zitten, dus toen was de middenbalk helemaal naar de grond gegaan. Die middenbalk is trouwens beschadigt. Ik heb me al zitten afvragen “waar heb ik dat frame nu ook alweer gekocht?” De matras komt van een winkel uit Broek op Langedijk of iets dergelijks. Het bedframe heb ik naar moeten zoeken en komt in ieder geval niet bij Ikea vandaan, want daar hadden ze de gewenste maat niet. Mogelijk komen de lattenbodems wel bij Ikea vandaan. Nu komt er een bedwinkel uit het centrum van Alkmaar ineens in mijn hoofd. Beter Bed. Volgens mij bestaat dat filiaal niet meer. Tijd om de bonnendoos eens in te duiken. Ik heb alles aangeschaft in de eerste 6 maanden van 2005 dus het is allemaal 7 jaar oud.

Blijkbaar gaat een “goedkoop” bed dus zo’n 7 jaar mee, precies de tijd om ook de matras te vervangen zoals geadviseerd wordt.

Goed, nu Remco er niet is, zal ik straks de buurvrouw vragen om de tweede lattenbodem te helpen verslepen. De eerste heb ik toch in mijn uppie versleept en wie daar ervaring mee heeft weet dat die latten er dan uitvallen en dat is niet leuk slepen meer. Nog afgezien van dat het niet goed is voor het behoud van de lattenbodem. Dan moet ik nog een manier zien te vinden om het bedframe zo neer te zetten, bijvoorbeeld tegen de muur aan, opdat ik vanavond op de matras op de grond kan slapen. Ga ik dus een beetje kamperen, net als Remco. En we wilden maandag al naar Ikea gaan voor de inrichting van mijn Danielle Duurzaam kamer, nu kunnen we ons ook oriënteren op een nieuw bed, het frame en de matras in elk geval. Tenzij we nog ergens garantie kunnen vinden…

Is meteen een mogelijkheid om een bedmaat te kiezen waarvan het beddengoed, biologisch katoenen beddengoed, gewoon algemeen verkrijgbaar is. Wat wij hebben nu een matrasmaat van 220 bij 160 en die maat is zo ongewoon dat je flink moet zoeken om aan het juiste beddengoed te komen. En biologisch beddengoed is al voornamelijk online te krijgen. Als je biologisch beddengoed dan wel in de winkel aantreft kun je het met een bijzondere maat wel vergeten.

Alweer een jaar of wat terug was ik trouwens eens op bezoek bij een speciale beddenzaak. Zij maken bedden en beddengoed op maat, alles verantwoord en natuurlijk. Maar zo’n bed kost al snel €10.000,- precies het bedrag dat we over vijf jaar nodig hebben voor het vervangen van de kozijnen, en waar we hard voor aan het sparen zijn. Zolang mijn rekeningnummer tweemaal meer cijfers heeft dan mijn saldo, is dat helaas geen optie.

Iemand suggesties waar we een super-natuurlijk, gezonde en verantwoorde matras kunnen krijgen voor een budget van hoogstens 3 cijfers?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.