Wie weet de naam van deze plant?

Wie weet de naam van deze plant?

Toen ik meer planten in huis wilde kwamen we op het idee eens bij de buurvrouw langs te gaan, zij heeft namelijk heel veel planten staan. Wie weet de naam van deze plantZe schonk er graag een paar aan ons, waaronder twee stekjes van de plant op de foto’s. Nu vind onze kat deze plant wel interessant en neemt er af en toe een hapje van. Wie weet de naam van deze plant - close-upAls ik nu de naam van deze plant eens weet dan kan ik opzoeken wat erin zit aan voedingsstoffen en wellicht kan ik er op die manier achter komen waar hij behoefte aan heeft.De betreffende voedingsstof kan ik hem misschien op een andere manier aanbieden zodat deze plant, de sterkste van de twee stekjes, lekker door kan groeien zonder kattengeknabbel.

8 gedachten over “Wie weet de naam van deze plant?”

 1. Hai Danielle,
  Ik heb een vraagje, heb jij misschien duurzame ideeen/activiteiten voor de BSO, wat we zeg maar met de kinderen kunnen doen (milieugericht).
  Ik zou je heel dankbaar zijn.
  Groet Linda

  1. Hallo Linda,
   kennen wij elkaar van Hyves of ben jij iemand anders?

   Hoe dan ook, je stelt een pittige vraag en dat vind ik leuk!!

   Het eerste wat in mij opkomt zijn dingen die ik graag in mijn schooltijd geleerd zou hebben waaronder het herkennen van onkruid in de tuin. Onkruid is namelijk een geschenk uit de natuur! Als je weet wat de betekenis is van bijvoorbeeld kamille of distel dan kun je aan de hand daarvan zien hoe het met de grond is en wat de grond nodig heeft. Nee, geen kunstmest, daar gaan je bodemhuisdieren van dood!!

   Nu, op dit moment, schieten overal langs de randen van tuinen en stoepen kleine groene plantjes omhoog. Verder herken ik de kamille en de distel en verder helemaal niets! Het lijkt me geweldig als de generatie die nu op de basisschool zit leert wat de waarde van onkruid is. Natuurlijk moet er af en toe onkruid weggehaald worden, echter bij veel mensen die ik ontmoet lijkt er wel bijna een soort haat tegen onkruid te bestaan.

   Wie van dit onderwerp veel meer af weet en je vast en zeker -ondanks haar drukke schema- wil helpen is Bea. Ze tuiniert echt vanuit haar hart en weet vast een heleboel leuke dingen om met BSO kinderen te doen. Ik zie net dat het dringend tijd wordt haar website eens te bekijken want die heeft een flink aantal updates gehad sinds de laatste keer dat ik keek:-) . http://www.belleplant.nl

   1. Nee, we kennen elkaar helemaal niet.
    Ik was op internet gewoon opzoek naar leuke activiteiten met de kinderen en kwam op je site terecht. Bedankt voor je reactie…
    Ik zat zelf te denken aan bijv. bomen/struiken planten met de kinderen; of vogelhuisjes maken en ophangen.
    het is best moeilijk om iets zinvols te vinden en dat dan nog uitvoeren. Want zoveel ruimte/geld hebben we niet.
    bedankt in ieder geval!
    Als je nog wat ideeen hebt, hoor ik het, alles is welkom šŸ˜‰

    1. Hoi Linda,

     Altijd leuk om vragen te krijgen, of we elkaar al kennen of niet! Ik vind het in ieder geval super dat je met het thema bezig bent. Wat heb je wel aan mogelijkheden, heb je bijvoorbeeld een stukje grond, als is het maar een paar m2? De border om een speelplaats heen bijvoorbeeld. Misschien wil de gemeente wel toestemming geven dat jullie dat voor educatieve doeleinden gebruiken… (Let er wel op dat er zo min mogelijk uitlaatgassen langs komen, dus vermijdt tuinieren naast een drukke weg!)

     Je kunt ook eens googlen op tuinieren in de hoogte, al vind ik dat zelf verre van ideaal. Als je in de buurt van een volkstuinencomplex zit kun je misschien een stukje huren? Let er wel op dat de kinderen zelfstandig genoeg zijn om gevaarlijke situaties te herkennen!!

     Als je gaat zoeken of “vogelvriendelijke tuin” en dergelijke kom je wellicht ook nog dingen tegen. Vogelhuisjes zijn een goed begin, dat kinderen kennis hebben over over “bodemhuisideren” en (on)kruid vind ik persoonlijk velen malen belangrijker omdat ze kan ook het groeiproces kunnen beleven en omdat kinderen nog heel dicht bij zichzelf zijn zullen zij goed kunnen aanvoelen wat de aarde en de plantjes nodig hebben om in balans te komen en te blijven. Ziektes en plagen zijn namelijk altijd een teken van onbalans!

     Je mag me ook mailen, vind het leuk om met je mee te denken. Heb dan wel wat meer informatie nodig. danielleduurzaam@gmail.com

     Hartelijke groet,
     Danielle

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.