7 tips om meer te genieten van je sojakaarsen

7 tips om meer te genieten van je sojakaarsen

Als je zo’n mooie sojakaars hebt staan, wil je daar natuurlijk optimaal van genieten. Zeker als je weet dat sojakaarsen langer en helemaal kúnnen opbranden. Met deze 7 tips om meer te genieten van je sojakaarsen heb je meer plezier van je mooie kaarsen.

 1. Laat het oppervlak helemaal smelten

  Laat de eerste keer je kaars helemaal smelten aan de bovenkant, dit kan zeker een uur duren afhankelijk van de maat van je kaars. Doe je de kaars eerder uit dan zou het kunnen dat zich een tunnel gaat vormen en je aan het eind van je kaars nog was over hebt. Sojakaarsen kúnnen namelijk helemaal opbranden.

 2. Uit de tocht

  Houdt sojakaarsen uit de tocht, vooral buiten. Zo gaat je kaars langer mee. Tocht op je kaars herken je aan het schuin branden, de ene kant smelt wel en de andere niet én de vlam zal onrustig zijn. Een goed brandende sojakaars heeft een rustige vlam.

 3. Brandt vier uur per keer

  Brandt je sojakaars ongeveer vier uur per keer. Daarna zul je merken dat, zeker bij de grotere kaarsen, de lont krom gaat trekken en/of de vlam groter wordt.

 4. Verzorg je lont

  Als je merkt dat de lont krom trekt en de vlam erg groot wordt, is het goed om je kaars even uit te doen en de lont iets in te korten. Pas op: als je dit met de hand doet, kan ik je bijna garanderen dat je lont te kort afbreekt. Dan zorgt ervoor dat je kaars lastiger aangaat, zeker als de was weer gestold is. Steek de kaars dus direct weer aan. Blijft de vlam erg klein, check de volgende blog.

 5. Let op de veiligheid

  Ja logisch maar toch…brandt je kaarsen veilig! Niet voor niets zijn kaarsen één van de veroorzakers van brand.

 6. Houdt je kaars uit de hitte

  Bewaar je kaarsen uit de hitte van bijvoorbeeld de zon. De meest zachte sojawas smelt namelijk al bij 42 graden. Op een hete zomerdag kan dat dus een natte kaars opleveren. Laat je kaarsen niet in de auto liggen en bewaar ze rechtop.

 7. Zorg voor frisse lucht

  Het aansteken van een kaars met een lucifer geeft even veel stoffen af als het één keer uitblazen van sigarettenrook. Zet dus na het gebruik van lucifers de boel even open. Ook direct na het aansteken en bij het uitblazen komen er deeltjes in de lucht. Gebruik je neus om te weten wanneer het raam dicht kan.

Ik hoop dat ik je met deze 7 tips om meer te genieten van je sojakaarsen je plezier bij het branden van je kaarsen heb kunnen verhogen. Wat is jouw favoriete tip?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.