Dagje zonder bril

Over mijn eerste ervaringen tijdens een dag zonder bril.

Vandaag was mijn eerste dag zonder bril. In mij pogingen meer mezelf te worden, te zijn en te blijven, is dit weer een volgend stapje. Mede geinspireerd door een vriend die ook zijn bril al een tijdje niet meer draagt en door het idee en gevoel dat alles genezen kan worden, heb ik mijn bril afgezet en afgelaten. Nou heb ik weleens vaker zonder bril gefietst, als de glazen vol zitten met regendruppels zie ik zo weinig dat het veiliger is zonder bril te fietsen dan met. Men noemt mijn “oogafwijking” verziendheid en dat merkte ik laatst bij Biodanza les omdat ik lastig contact kon maken met de mensen die verder weg stonden in de kring. Maar vandaag ging alles behoorlijk goed. Ik zie eigenlijk best wel veel ondanks dat ik “een bril nodig heb”.

Ik heb weleens me afgevraagd, als ik op een onbewoond eiland kom en mijn bril is weg, lukt het me dan om goed te zien? Volgens mij wel. Ik zal ook wel moeten. Maar in deze Westerse samenleving is er één ding wat ik lastig kan zonder bril: beeldscherm lezen!

Daarom heb ik met enige moeite uitgevonden dat je met de ctrl knop en de + toets van het numerieke gedeelte de tekst kan vergroten. Maar het plezier van internetten is nu echt weg. Goede om te zorgen dat ik minder online ben? Nee, ik heb genoeg leuke dingen die me weg houden van de pc. Het levert me nu rugpijn en vermoeide ogen op. Dus ik ga maar beter afronden.

Zou jij zonder bril durven?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.