Ontkenningen gebruiken is niet goed

Over ontkenningen en hoe je je bewust kan worden van hoe je wat je wil verwoorden op een andere, effectievere manier kan zeggen en hoe dieren daarbij kunnen helpen.

Inderdaad, dat is een ontkenning! Geslaagd 🙂 en ook als je het nog niet ontdekt had, lees even verder. Want dieren  en het universum (God, Natuur, Engelen, het Onzichtbare,…) kent geen ontkenningen. Alle keren dat we dus het woordje “niet” gebruiken, hebben dus weinig zin! Sterker nog, vaak als we “niet” gebruiken dan bedoelen we dus het tegenovergestelde van wat we zeggen. Voorbeeld: “Ik wil niet ziek worden” waarbij we bedoelen “ik wil gezond blijven / worden”. Als je dat zegt of denk als “ik wil niet ziek worden” en je stuurt dat het universum in, wat denk je dat deze dan als boodschap binnen krijgt? Precies! “Ik wil ziek worden”. Nou, dat regelen we voor je!

Let eens op jezelf en anderen maar ook in de media hoe vaak er en in welke vorm er ontkenningen gebruikt worden. Hou het speels, beoordelingen zijn hier niets op zijn plaats, eh, ik bedoel, oordelen vellen zijn onnodig. Wees lief, maak er een spelletje van door steeds voor jezelf de betreffende zin om te draaien. Zo oefen je jezelf in het anders verwoorden van wat je zegt. Als je verder wilt gaan, voel dan eens het verschil tussen het hardop zeggen van een zin met ontkenning en dezelfde zin op de manier dat je het bedoelt.

Ontkennigen? Opgestaan plaatsvergaan, die wollen deken is voor mij!

Dieren zijn een goed voorbeeld van wezens waarbij ontkenningen hun doel missen: “nee, niet trekken, wil je niet voor me voeten lopen, ik heb nu geen tijd voor je, daar mag je niet plassen” en wellicht dat het bij kinderen ook zo werkt. Probeer het maar eens uit!

Prachtig hè, hoe bewustwording zo voor het oprapen ligt. Zeker als je van taal houdt is dit een leuke manier, zei de vrouw geboren uit twee ouders die beide een taalknobbel hebben 🙂

Onyx (2004-20010) heeft geen besef van ontkenningen
Onyx (2004-20010) heeft geen besef van ontkenningen

Veel plezier ermee en als je je geroepen voelt, laat dan eens weten welke ontkenningen je tegenkwam, reageer op dit artikel. Bijvoorbeeld een nieuwsartikel of een websitetekst of een Twitterregel, vermeld even de bron erbij. Ben benieuwd wat voor ontkenningen er allemaal te vinden zijn!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.