Prachtige inzichten met fijne gevolgen

Over hoe inzichten en veranderingen mijn leven een stukje aangenamer maken.

Op een avond, nadat ik al ruim een week inzat over mijn toekomst en daardoor minder aangenaam gezelschap was voor mijzelf en mijn huisgenoten, had ik een bijzondere ingeving. Als ik nu eens dat wat ik wil zijn in de toekomst en waar ik steeds geen bevredigend (lees: pasklaar) antwoord op vinden kan, nu eens laat voor wat het is? Ik heb direct mijn “ontdekt je talent” en “maak goud van je leven” boeken teruggebracht naar de bibliotheek. Kort voor of na deze ingeving had ik ook een antwoord op mijn probleem met de tuin. Ik heb steeds mijn best gedaan te luisteren naar wat de tuin wil en voelde mij daardoor schuldig als ik onkruid wiedde of iets veranderde aan de tuin. Ik ervoer het contact met de tuin als vervelend, haalde er weinig energie uit en was ontevreden met het resultaat. Tijd voor verandering dus. Toen kwam de ingeving: hoe kan ik de wil van de tuin volgen als ik niet weet wat ik zelf wil? Hoe kan ik op andermans manier (de manier van de tuin) tuinieren als ik onbekend ben met mijn eigen manier van tuinieren? Dus: hoe zou ik het doen als ik even geen of minder rekening zou houden met de wensen van de tuin?

WOW!

Sinds dien ben ik weer begonnen met onkruid wieden en ik ga als een speer. Dat moet wel want naast de achterstand die ik opgelopen heb, groeit alles momenteel als kool dankzij de afwisseling van zon en regen. Ook merkte ik bij mezelf dat ik minder op mijn gemak was als de buren er zijn op het volkstuinencomplex en dat terwijl ik juist me helemaal los wil maken van wat anderen vinden en willen. Ook het zo lang mogelijk achter elkaar op de tuin zijn leverde problemen op, als ik thuis kwam was ik bekaf en stortte ik emotioneel helemaal in.

Nu ga ik (als het droog is tenminste) een keer in de ochtend en een keer in de avond voor 1 uurtje naar de tuin. Ik ga meteen aan het werk, ik loop geen rondje meer. Ik wied op alle dagen en op de dagen dat ik voorheen minder deed, de wortel en bladdagen, wied ik ook. Ik ben daar dus losser in geworden. Ik heb nu een stukje braak liggen maar daar komt vast een oplossing voor, het moet maar even. Ik heb zo in een paar dagen tijd flink wat gedaan! Als ik thuis kom ben ik blij en heb ik nog energie voor ander dingen. Ik heb geen lastige gesprekken met medetuinders meer waarin ik mijn standpunt kenbaar wil maken en verdedigen. Kortom: ik zet mezelf op nummer 1, doe wat ik wil doen, ben daadkrachtiger en heb meer plezier in mijn tuinwerk!

Nadat het laatst in mijn nek geschoten was, ben ik rechtop gaan lopen. Toen ik begon met mijn nieuwe manier van tuinieren had ik spierpijn van een nieuwe houding en laatst had ik last van kou op mijn nek. Sinds die laatste kou ga ik automatisch door mijn knieën zakken in plaats van mijn rug te buigen. Er zijn dus in de afgelopen maand diverse dingen verandert en die dingen uiten zich lichamelijk. Dat zie ik als fijne gevolgen van een jaar lang hard en veel werken aan mijn emoties, zelfkennis en innerlijke groei. Wat een prachtige beloning!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.