Wasmagneten komen eraan!

UItleg over wasmagneten als vervanger van waspoeder en dat ik deze ga verkopen.

Zojuist heb ik in onze spaargeld-buidel getast om 10 sets wasmagneten te bestellen. Ik ga ze verkopen voor de prijs van €47,50 per set. We zitten in het Paasweekend en ik reken er dan ook op dat ze wellicht pas a.s. dinsdag binnen komen. Geen probleem, dat is ruim op tijd om de magneten vrijdag bij de potluck van Ecodorp Bergen te presenteren.

Wat wasmagneten doen? Ze zijn een heel goede vervanger voor wasmiddel! Zelfs zo goed dat ik weleens een verhaal hoorde over hoe jaren geleden een wasmiddelenproducent de  verkoop van wasmagneten naar beneden wist te brengen door op tv de dingen flink af te knallen. Een bedreiging voor de wasmiddelenfabrikant dus, anders zou die niet zo fel reageren.

Wasmagneten gaan in de trommel mee met de was. Ze veranderen de oppervlaktespanning van het water op dezelfde manier als wasmiddel doet. Ze maken ook even schoon als wasmiddel doet. En omdat wasmagneten in de trommel blijven, vergt het de handeling van wasmiddel toevoegen niet, een handeling minder dus. Verder besparen ze enorm veel wasmiddel en dus geld en gesleep. Met alle voordelen voor het milieu want wasmagneten gaan een leven lang mee.

In principe zijn wasmagneten geschikt voor elke machine, mits de trommel van metaal is en de magneten dus aan de binnenkant aan de trommel kunnen kleven. Wasmagneten hebben geen nadelen voor de machine, hoewel de meeste fabrikanten ze zullen afraden omdat ze er onbekend mee zijn.

Wij wassen zelf al jaren met wasmagneten en zijn er zeer tevreden over. Alle kleding, handdoeken en beddengoed worden prima schoon. Perfect wit wasgoed, geurend wasgoed en hardnekkige vlekken verwijderen vragen wat extra handelingen. Wasmagneten bevatten namelijk geen geur, geen witmakers en geen hardnekkige vlekkenverwijderaar. Wat wel zo fijn is, dan kun je namelijk zelf kiezen wanneer je wat en in welke vorm toevoegt of gebruikt.

Mocht je nu nog twijfelen, lees dan toch even verder. Want eigenlijk is het een kwestie van de psychologische drempel nemen. En misschien helpt het als ik je vertel dat deze magneten ooit ontwikkelt zijn door NASA. Want astronauten in de lucht willen ook schone kleding en dan neemt waspoeder zoveel ruimte en gewicht in!

En.. als je bij mij besteld zijn de verzendkosten voor mijn rekening. Je krijgt ze voor €47,50.

Vragen? Ik beantwoord ze graag!

4 gedachten over “Wasmagneten komen eraan!”

 1. hoi hoi, bedankt voor je reactie over de wasnoten, maar idd ik gebruik die nog steeds, en ik moet zeggen in principe ook naar volle tevredenheid (alhoewel ik wel vrouw genoeg ben om ook eerlijk te kunnen zeggen dat ik die heerlijk wasmiddelengeur wel een beetje mis na het wassen, wat ik wel eens oplos door een druppeltje geurolie.)
  Over die wasmagneten, waarin wijken die af met gewone magneten? en waarom zou ik dan niet gemakkelijker en goedkoper een setje gewone magneten in mijn wastrommeltje stoppen?
  Ik vind het daarbij helemaal niet zo’n gedoe, of mischien went het wel als je ze wat langer gebruikt 🙂
  Ook heb ik wel eens die zogenaamde eco wasbollen gebruikt, waarbij je dan slechts 1/3 deel van je normale hoeveelheid waspoeder gebruikt, maar ik wilde liever helemaal geen wasmiddelen gebruiken.

  1. Hallo Sillie,
   Wat fijn dat die wasnoten je zo goed bevallen. Zelf mis ik de geur helemaal niet, blijkbaar associeer ik die geur met synthetische wasmiddelen ofzo..
   Het verschil tussen gewone magneten en wasmagneten zit ‘em denk ik in de vormgeving. Gewone magneten hebben scherpe randen die nadelig kunnen zijn voor je wasgoed, wasmagneten zijn afgerond. Daarnaast zijn het flink magneten, in elk geval in vergelijking met bijvoorbeeld een simpele koelkast magneet.
   Natuurlijk zou je eens gewone magneten in je machine kunnen doen, als jij dat aandurft?
   Hartelijke groet,
   Danielle

 2. Hoi Danielle,
  Werken de wasmagneten voor witte, bonte en fijne was?
  Hoe gaat dat eigenlijk? Stop je 1 of meerdere magneten in de wasautomaat, afhankelijk van het soort wasgoed en/of de hoeveelheid?

  HG Tineke

  1. Hallo Tineke,
   ja, je kan er alles mee wassen. Je stopt de magneten, een set van 2 zoals op de foto, in de trommel samen met de was. Je stelt het programma in en klaar. Als de was klaar is kunnen de magneten in de trommel blijven.
   Hartelijke groet,
   Danielle

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.