Water kefir, een bijzonder drankje

Een paar weken terug kreeg ik van een Biodanza-danser een potje met witte korrels. Kefir, niet van zuivel maar van water. Net als desem vermeerdert het zichzelf heel makkelijk door het fermentatieproces. Dus deze Biodanzer was alles wat hij over had aan het uitdelen. Ik nam het vol goede moed aan en zoals ik verwachte was de interesse van Remco gewekt. Hij is wel in voor dat soort dingen, vaak zelfs meer dan ik.

Dus gingen we aan de slag en maakten we drankjes met citroen, rozijnen en gedroogde abrikozen. Toen werd het tijd om andere recepten te gaan zoeken want de smaak viel erg tegen. Volgens Remco smaakt het naar bier. Ik heb nog nooit bier gedronken dus ik geloof hem. Nu weet ik zeker dat bier niet mijn drankje is. Dus als er iemand is die wat van onze kefir wil overnemen, we hebben genoeg. Smakelijke recepten zijn ook welkom. Momenteel staat dit project even in de koelkast, letterlijk. Er kwamen even wat andere dingen tussendoor.

Hier de foto van de kefir in pot, wachtend op het volgend gebruik of een nieuwe eigenaar:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.